onsdag 11. juli 2012

Oppskrift fylte horn fra Anne Petra

Flere spurte om oppskriften på Anne Petras gode horn, og her kommer den:

Deig:

150 gr smør
11 dl hvetemel
2 ts salt
1 ts sukker
70 gr gjær
4 dl lunkent vann
2 sp karve


Fyll:

1 boks skinke eller 1pk. smårettskinke
2 snipper Creme Cherie eller 2 runde pakninger
litt purreløk.


Smelt smør og ha i lunkent vann. Smuldre gjæren i bakebollen. og hell over litt av smør/vann blandingen og rør ut gjæren og ha i resten. Bland alt det tørre og ha i bollen. Jeg har dette i kjøkkenmaskinen en liten stund.

Fyll: Varm opp osten til den blir smøremyk. Kutt opp litt purreløk. Ha i skinkes og rør dette godt sammen så det blir jevnt.

Bakes ut med en gang. Jeg veier emnene og det er ca. 400 gr. Kjevles ut til rund leiv og deles opp til 8 snipper. Ha ca 1 ts el. 1 dessertskje med fyll på hver. Rulles sammen og settes på plate.

Hev emnene godt. Pensles med egg og stekes midt i ovnen ved 225 grader i ca. 12 min.

Lykke til med baksten! Hilsen Anne Petra

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar