fredag 8. februar 2013

Så inspirert!

Lørdag 2. februar hadde Inspirasjonsdag på Egrom i strålende sol. Foredragsholderene levde opp til høye forventinger og ingen seter var ledige.

Etter å ha startet dagen med litt kaffe og ett rundstykke var første foredragsholder Peter Korn. Han foreleste om sanking og såing av frø. I tillegg til at han selv samler fra fra ekstreme klimaer, har han en bror som sykler nesten verden rundt og systematisk sanker for ham. Peter lagrer sine frø i kjøleskap og registrerer alt i en database. Når  han sår benytter han 1/2 del såjord, 1/4 sand og 1/4 grus, i lag i den rekkefølgen. Hans nettsted er Peter Korns trädgård.


Etter Peter var det pause med frukt og frøbord. Sistnevnte bugnet av frø, takk til alle som leverte frø! De som leverte frø fikk også velge seg frø først. Her var det mange godbiter og en og annen sjeldenhet.

Så var det Gerben Tjeerdsma som viste bilder og fortalte om plantejakt i nordre Patagonia i Argentina. Vi fikk se og høre om alpine planter fra forskjellige klima. Gerben driver Gerbianska Trädgården som selger frø, planter og arrangerer reiser.

To av foredragholderene, fra venstre: Peter Korn og Gerben Tjeerdsma (Foto: Rantenhagen)

Kari Lillehaug hadde med seg pelargonier og potter for salg.

Etter en god lunsj med velsmakende koldtallerken, kaffe og iskake var det loddsalg før Tommy Tønsberg hadde dagens siste foredrag. Han viste oss mange flotte bilder fra hager han har besøkt, hager som er til inspirasjon for oss alle, selv om klimasoner kan gjøre at ikke nødvendigvis alt kan dyrkes her hjemme. Noen bilder var fra hans forrige hage og det var mange hager og parkanlegg fra England. Tommy er i oppstartsfasen av egen planteskole med nettbutikk Garden Living, og har blogg med vakre bilder og god plantekunnskap som heter Hagelivet på Holter.

Til slutt var det loddtrekning og avslutning.

Takk til alle for en vellykket Inspirasjonsdag!

3 kommentarer:

 1. Flott resyme Pia, og i går fikk vi sådd litt stauder også, så nå er våren i full gang.

  SvarSlett
 2. Ja det ble en flott dag. Nå er det bare å få frøene i jorda og vente på hagesessongen.
  Hilsen Gøril

  SvarSlett
 3. Tre inspirerende karer med stor kunnskap og lidenskap for faget, høy smitte-effekt! Nå er det bare å ligge på lading til våren, mens hodet former de vakreste ideer. Ser fram til en ny sesong med spirende vekster og blomstrende hagemennesker!
  Hilsen Eli R

  SvarSlett